Turnul Crivadiei

Dacă vă continuați drumul dinspre localitatea Pui spre Petroșani pe partea stângă a drumului, în apropiere de satul Crivadia, comuna Bănița, veți vedea un turn circular situat pe o colină, Turnul Crivadiei.

 

Pentru acces către Turnul Crivadiei– puteți lăsa mașina în parcarea din dreptul obiectivului. Va trebui să urcați pe o potecă ce duce la monumentul care a fost construit în secolul XVI, după anul 1528. Poziționat strategic, Turnul Crivadiei avea destinația unui punct de vamă. Turnul în plan circular cu o înălțime de 13 m, permitea supravegherea circulației mărfurilor pe vechiul drum care lega Oltenia de Țara Hațegului.

 

Sursa: https://www.travelguideromania.com/ro/descoperind-tara-hategului/

MAI MULTE DETALII DESPRE LOCAȚIE:

  • La 30km de la Hațeg spre Petroșani, după ce ieșiți din satul PETROS pe drumul national 66 (DN 66) urcați pe curba de nivel și treceți peste un viaduct spectaculos peste Valea râului MERIȘOR care se deschide la Crivadia după ce a fost încorsetată de munți printr-un canion spectaculos.
  • Din parcare ce o veți găsi la ieșirea din sat treceți șoseaua și apoi urmați poteca pentru a urca 50 m într-o poiană, apoi se continuă urcarea încă aproximativ 150m (totul in 5 minute), unde veți găsi clădirea Turnului de la Crivadia.