Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului

Program vizitare:
15 sept.- 15 mai
Expoziția poate fi văzută doar cu programare, sunând la 0767186133, cu cel puțin trei zile înainte de vizită.

15 mai – 15 sept
Miercuri: 10.00 – 18.00; Vineri: 10.00 – 18.00; Sâmbătă: 10.00 – 16.00;
Pentru grupuri organizate se pot face rezervări pentru orice zi a săptămânii sunând la 0767186133 cu cel puțin trei zile înainte de vizită.
Persoană de contact: dr. Cristian Ciobanu
Telefon: +40 743 072 930
Adresa: Strada Libertății, nr. 9A, Hațeg, jud. Hunedoara, cod 335500
Coordonate GPS: 45.610523, 22.946966

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului este un teritoriu UNESCO membru în rețelele Globală și Europeană a Geoparcurilor. El cuprinde toată Țara Hațegului și care conține valori geologice extraordinare, precum și valori naturale și culturale.

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului este administrat de Universitatea din București, care asigură un management integrat de educație, protecție și dezvoltare durabilă. Geoparcul folosește valorile locale pentru a da comunităților un sentiment de identitate și pentru a genera noi venituri locale, în special prin geoturism.

Vizitând Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, puteți face o călătorie în timp și explora Istoria Pământului și Istoria Omului. Vă stau la dispoziție 6 puncte de vizitare și numeroase trasee:

  • Casa Geoparcului din orașul Hațeg cu expoziția „Balauri, Dragoni, Dinozauri”, povestea și reconstrucția dinozaurului Balaur bondoc;
  • Casa pentru Știință și Artă din comuna General Berthelot, cu două reproduceri de dinozauri: Magyarosaurus Dacus și Zalmoxis Robustus;
  • Casa Dinozaurilor Pitici din satul Sânpetru;
  • Casa Vulcanilor din comuna Densuș;
  • Casa Tradițiilor din satul Sânpetru;
  • Casa Miniaturilor din comuna Totești.

Sursa: https://turismretezat.ro/natura/geoparcul-dinozaurilor-tara-hategului/

MAI MULTE DETALII DESPRE LOCAȚIE:

  • Aria protejată din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului se află în partea sud-vestică a județului Hunedoara, pe teritoriul administrativ al orașului Hațeg și pe cele ale comunelor: Baru, Densuș, General Berthelot, Pui, Răchitova, Râu de Mori, Sarmizegetusa, Sălașu de Sus, Sântămăria-Orlea și Totești.
  • În vecinătatea parcului și în arealul acestuia se află numeroase obiective (biserici, castele, cetăți, situri arheologice, arii naturale protejate, ) de interes istoric, cultural și turistic.