Cascada Lolaia

Cascada Lolaia este o atracţie naturală spectaculoasă situată la 1050 metri altitudine în partea de nord a Parcului Național Retezat. Cascada Lolaia este accesibilă pentru vizitare tot timpul anului prin locul numit Cîrnic, locație aflată în continuarea drumului ce traversează localitatea Nucșoara, comuna Sălașul de Sus. Pe aici intră 90% dintre turiştii care vizitează anual parcul. Cei mai mulţi dintre aceştia nu cunosc că o abatere de la traseu de numai 5 minute le-ar putea aduce în cale frumuseţea deosebită. Până nu de mult potenţialul ecoturistic al Cascadei Lolaia era compromis de modul în care obiectivul era semnalizat şi pus în valoare.

 

Turiştii pot ajunge la Cascada Lolaia cu trenul până la gara Ohaba de sub Piatră sau Subcetate. De acolo există microbuze care duc către Cîrnic. Accesul auto este permis tot timpul anului până la Cîrnic. De aici mai sunt de mers doar 20 de minute pe jos până la cascadă.

 

Sursa: http://devaturism.ro/2015/10/11/cascada-lolaia/

MAI MULTE DETALII DESPRE LOCAȚIE:

  • Cascada Lolaia se afla în Parcul Naţional Retezat la o altitudine de 1050m pe pârâul Nucşoara. Acest pârâu colectează apele a patru văi glaciare: Stânişoara, Pietrele, Valea Rea şi Galeşu.
  • De aici în condiţii de vară se poate ajunge la Cabana pietrele în 2 ore, Cabana Genţiana în 2,5 ore. De asemenea se poate ajunge la Lacul Galeşu în 3,5 ore, Lacul Bucura în 4,5 ore, Vârful Retezat în 5,5 ore.