Casa Vulcanilor


Casa Vulcanilor
este o construcție din pământ care spune povestea Pământului, adaptată la povestea geologică a Țării Hațegului. Este un loc unde puteți afla lucruri interesante despre vulcanii care dominau Insula Hațegului de acum 70 de milioane de ani. Vulcani ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș. Construcția este una ecologică din cob, adică pământ galben, paie și apă.

 

Este un spațiu de vizitare și de educație non-formală realizat prin voluntariat în cadrul mai multor proiecte începute în 2014.

 

Casa Vulcanilor face parte din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și din Destinația de Ecoturism Țara Hațegului – Retezat.

 

Sursa: http://www.casavulcanilor.ro/

MAI MULTE DETALII DESPRE LOCAȚIE:

  • Casa Vulcanilor se află la 3 km de Biserica Sf. Nicolae din Densuș, spre satul Ștei, la 300m de șosea. Este un loc unde puteți afla despre vulcanii care dominau Insula Hațegului de acum 72 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș.
  • Punctul de vizitare este construit din cob, adică pământ galben, paie și apă. De asemenea este amenajat un spațiu special de educație non-formală și apropiere de natură prin simțuri.
  • Casa Vulcanilor este destinată în special programelor educaționale pentru copii, grupuri și familii. Puteți juca rolul unui explorator folosind o trusă specială și cercetând urmele vietăților marine, descoperind fosile, experimentând o erupție vulcanică sau adunând bucăți de lavă întărită